Poole NHS Trust

Following a 12 week build programme, noviniti, in partnership with Poole Hospital NHS Foundation Trust, delivered a new 630sqm new main entrance and welcome centre at Poole Hospital.  Within the new facility there is reception and security office, a suite of new restrooms and a retail concourse comprising a Costa Coffee, WHSmith incorporating M&S and Stock Shop.

The principle objective for the Trust was to improve the patient and visitor experience and this was achieved by connecting 3 previously separated buildings.  In addition, the scheme provided a dedicated 50m long fully enclosed arial link corridor allowing dignified and safe patient bed transfer between 2 different clinical buildings.


Project Specification

  • Size – Ground Floor: 630 sqm. First Floor: 160 sqm
  • Scope of Works –
      • Project feasibility
      • Full planning permissions and building regulations
      • Detailed design
      • Bespoke manufacture
      • Delivery and installation
  • Timescales – 35 weeks and opened June 2019
  • Build Method – Bespoke steel frame modular construction